Wine Shop & Bar Kraševec

Smo prvi vrsti odprli zato ,da ljudem približamo vina, katera pijejo v poletnih časih pri naših sosedih v istri.Ker pa je vinarstvo v zadnjih 20tih letih ekspanziralo ,smo mi v vem tem navalu odprtja malih vinarjev skrbno že od leta 2008 izbirali in izbrali elito vinskih gospodov iz Istre.Pri nas najdete vinarje kot so Matošević, Trapan ,Tomaz ,Damjanić ,Arman Marijan ,Koquelicot ,Arman Franc ,Legovina ,Dešković.

Hrvaška Istra

Hrvaško Istro pogosto delijo na rdečo Istro, sivo Istro in belo Istro, poimenovane po treh tleh, ki prevladujejo na polotoku:

RDEČA ISTRA je dobila ime po zemlji terakotne barve, bogati z železom imenovani Crnica (Terra Rossa). Ta prst se nahaja bližje morju in je rezervirana predvsem za gojenje rdečih sort. Vendar pa se na teh tleh gojijo tudi bele sorte, ki dajejo polna in strukturirana vina.

SIVA ISTRA se nahaja v osrednjem delu polotoka in ima flišna tla (sedimentna kamnina s sivo glino bogato z apnencem), primernejša za bele sorte. Vina iz teh tal imajo dobro kislost, izrazito aromo in srednje telo.

BELA ISTRA je podobna sivi Istri, vendar ima bolj kamnita tla s še večjo vsebnostjo apnenca. Ta prst se nahaja predvsem v notranjosti na višjih legah. Vina iz teh tal so običajno bolj kisla, bolj aromatična in zelo elegantna.

Izbor naših vin

Izbor naših vin vam omogoča ,da ukusite celo Istro od Buj(siva zemlja) pa vse do Šišnja(terra rossa).Istrskim vinarjem  smo v  oporo pri distribuciji njihovih vin po celi državi, ugodimo pa tudi našim naročnikom in končnim kupcem. Svetujemo vam  pri nakupu in seveda pomaga tudi oblikovati vaše vinske karte. Prodajamo petsto izbiro vin in oljčnih olj od izbranih vinarjev ter oljarjev iz hrvaške istre.

Delikatesa

V samem osrčju zelenega istrskega polotoka se nahaja Sv. Petra v Šumi v kraju, kjer se milo sredozemsko podnebje prepleta s silovitim severovzhodnim vetrom, burjo. Je idealen kraj za pridelavo pršuta, saj ustvarja odlične pogoje, da je pršut tak, kot je bil v Istri že stoletja nazaj. Pršutana Jelenić, ena prvih registriranih pršutarn za proizvodnjo istrskega pršuta, je bila ustanovljena leta 1999 prav na tem mestu. Morska sol, poper, obilna uporaba naravnih mikroklimatskih pogojev in brez konzervansov, tako nastane Istrski pršut Jelenić. Na tradicionalen način, ki je na območju istrskega polotoka poznan in uporabljan že od antičnih časov in ki je nujen za zagotavljanje kakovosti, pa tudi prepoznavnosti. Vse to dobite pri nas.

© 2021 All Rights Reserved.

O nas

KRAŠEVEC ,istrska vina in olja, je ime z dolgo tradicijo ponudbe vrhunskih Istrskih vin ter olj za še tako zahtevnega poznavalca gurmanskih not.

Kraše

Izbor naših vin vam omogoča ,da ukusite celo Istro od Buj(siva zemlja) pa vse do Šišnja(terra rossa).Istrskim vinarjem smo v oporo pri distribuciji njihovih vin po celi državi, ugodimo pa tudi našim naročnikom in končnim kupcem. Svetujemo vam pri nakupu in seveda pomaga tudi oblikovati vaše vinske karte. Prodajamo petsto izbiro vin in olj od izbranih vinarjev in oljarjev iz hrvaške istre.